De Snooper S2500 Ventura PRO voor in de camper

snooper

snooperWanneer je met de camper op vakantie gaat, dan is een goed navigatiesysteem onmisbaar. Een camper kan dan ook niet zonder een geschikte GPS gadget.

Je kunt prima op pad gaan met de camper wanneer je de Snooper S2500 Ventura PRO aanschaft. Deze is speciaal gemaakt voor de grotere voertuigen zoals een camper. Met deze GPS gadget kun je moeiteloos heel Europa door navigeren. Een musthave dus voor in jouw camper.

Specifieke kenmerken van de Snooper S2500 Ventura PRO

De Snooper S2500 Ventura PRO brengt speciale beperkingen in kaart in het wegennet voor campers. In een gewoon autonavigatiesysteem kom je dit niet tegen. Daarmee kom je nooit voor verrassingen te staan, des te meer omdat je altijd gratis updates ontvangt bij deze GPS gadget.

De route die de Snooper S2500 Ventura PRO berekent, houdt rekening met de soort camper waar jij in rijdt. Zo wordt er rekening gehouden met het gewicht en de afmetingen van de camper. Daardoor weet je nog beter waar je aan toe bent wanneer je met de camper op stap gaat.

Altijd veilig op weg

De Snooper S2500 Ventura PRO waarschuwt je op het juiste moment voor bijvoorbeeld bruggen, hellingen en scherpe bochten. Ideaal wanneer je niet goed weet wat er komen gaat. Het werkt zelfs wanneer er nog geen route is ingegeven.

Kamperen op de leukste campings

De Snooper S2500 Ventura PRO maakt het eveneens mogelijk om een keuze te maken uit ruim 20.000 campings in Europa. Ideaal wanneer je nog geen idee hebt welke camping je tijdens je vakantie moet boeken.

De Snooper S2500 Ventura PRO is te koop voor een adviesprijs van € 339,00 en mag eigenlijk niet ontbreken in jouw camper!

 

Bron afbeelding: e10outdoor.nl

Outdoor gps gadgets

81266649Gps gadgets anno 2014
Als er iets is wat zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft, dan zijn het wel gps gadgets. De bekende navigatiesystemen in de auto doen hun best om een bestuurder naar verre, exotische bestemmingen én de sportschool drie straten verderop te leiden, maar gps is echt niet zo beperkt. Op het gebied van buitensport en recreatie komen gps toepassingen steeds vaker voor.

Outdoor Gps gadgets
Gaat u een rondje fietsen? Dan is het handig om gps apparatuur als hulpmiddel te gebruiken. Zo zijn er al gps systemen speciaal voor recreatief fietsen, of speciale gps systemen voor de actieveling. Er zijn complete systemen van merken als Garmin, Mio, Bryton en Magellan voor wandelaars en fietsers. Het is het equivalent van de ideale begeleider voor buiten. Daarbij zijn bij dit soort complete systemen veel meer functies dan alleen gps aanwezig. Afstanden meten, hartslag meten en je tempo meten zijn slechts een paar functionaliteiten die hieronder vallen. De meeste Gps gadgets zijn daarbij tussen de 150 en de 350 euro, afhankelijk van het type model en het aantal functies.

GPS sleutelhanger

De weg nooit meer kwijt met de Mini GPS

Ben jij niet zo goed in je richtinggevoel? Ben je bijvoorbeeld snel je auto kwijt in de parkeergarage, omdat je bent vergeten waar je deze ook al weer hebt geparkeerd? Dan is er gelukkig een oplossing om jou tegemoet te komen! De Mini GPS helpt jou om in een kort tijdsbestek bij de bestemming te komen die je voor ogen hebt.

De weg vinden naar je bestemming

De Mini GPS Locator zorgt er voor dat je nooit meer de weg hoeft te vragen aan je omgeving. De Mini GPS werkt heel eenvoudig, het enige dat je moet doen om bij je bestemming te komen is je startpositie aangeven. Daarna kun je zonder enkele problemen de Mini GPS aan je sleutelbos volgen. Hoe eenvoudig wil je het hebben? De Mini GPS Locator geeft je de mogelijkheid om 16 verschillende locaties op te slaan.

Kenmerken van de Mini GPS Locator

Er zijn een aantal kenmerken die de Mini GPS typeren. Binnen 30 tot 60 seconden wordt er een satelliet in de buurt gevonden. Hij vindt op 10 meter nauwkeurig de locatie waar je naar op zoek bent. Je kunt de gadget gemakkelijk opladen via je USB. De gadget is 10 uur achter elkaar te gebruiken. Uiteraard is hij klein van formaat en overal mee naar toe te nemen.

Hang de Mini GPS aan je sleutelbos

Wanneer je nooit meer de weg kwijt wilt zijn, schaf dan de Mini GPS aan en hang deze gadget aan je sleutelbos. Het is de ideale spoorzoeker die je elke dag bij je kunt hebben. Ga daarom vandaag nog naar de winkel en schaf deze handige gadget aan. Je zult moeiteloos de weg kunnen vinden, waar je ook bent!

Wereldwijd schat zoeken met GPS

hikingWie denkt dat wandelen met een gps saai is, heft het mis. Geocaching heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd met mensen, die ergens in de wereld iets verstopt hebben. Wandelen in alle delen van de wereld was nog nooit zo leuk, spannend en uitdagend. Op schattenjacht met je GPS!

Wat is Geocaching
In de basis is Geocaching een spel wat wereldwijd gespeeld kan worden. Door gebruik te maken van een GPS-ontvanger kunnen mensen op zoek naar schatten die ergens in de wereld verstopt zijn door andere deelnemers. De deelnemers verstopping in hun eigen omgeving een container met iets er in (de schat) en voeren vervolgens de coördinaten in het online systeem in. Hierdoor kunnen gebruikers de coördinaten uit het systeem halen en op jacht gaan naar de schat als ze in de omgeving zijn.

Schat gevonden
Zodra iemand de cache heeft gevonden neemt hij de schat mee. Het is de bedoeling dat iemand dan iets van gelijke waarde of grotere waarde erin achterlaat. De vondst moet geregistreerd worden in een logboek. Voor wie het leuk vindt om zijn ervaringen te delen, kan online vertellen over zijn tochten.
Opstarten is eenvoudig. Je dient je in te schrijven op de website van Geocaching (gratis)en moet in het bezit zijn van een gps-ontvanger of mobiele telefoon met gps. Wie echt wilde avonturen wil beleven kan voor een premium-lidmaatschap gaan en kan dan uitgezette tochten volbrengen. Deze zijn te vinden in diverse moeilijkheid categorieën van beginner tot gevorderden. Wandelen met een GPS wordt uitdagend en spannend en dat over heel de wereld.

Magellan Switch Series

gps

gpsNavigatiesystemen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Er bestaat GPS voor motorvoertuigen, fietsers en wandelaars. Deze nichemarkt wordt echter bedreigd door de navigatiesystemen die vandaag de dag beschikbaar zijn op bijvoorbeeld smartphones en tablets. Waarom zou je dan nog een traditioneel navigatiesysteem aanschaffen?

Uurwerk met GPS

Toch blijven bedrijven als TomTom, Garmin en Magellan overleven. Dit laatste bedrijf heeft bovendien beslist om hun Magellan Switch Series, uurwerken met ingebouwde GPS, wereldwijd te gaan verspreiden. Hun doelgroep zijn atleten die lopen, fietsen, zwemmen of mensen die vaak deelnemen aan verschillende buitenactiviteiten. De Magellan Switch en Switch Up uurwerken zijn vanaf nu dus ook verkrijgbaar bij verscheidene Europese retailers via het Magellan distributienetwerk.

Internationaler

Om meer support te kunnen bieden aan de Europese klanten, heeft Magellan beslist om de Magellan Active website in meer talen aan te bieden, zoals Frans, Nederlands, Spaans, Duits en Italiaans.

Veel features

De GPS uurwerken van de Magellan Switch Series beschikken over een ‘Activity Pacer’ die atleten vertelt hoe ver ze staan met hun opgelegde doelstellingen en specifieke informatie aanbiedt om de doelen te behalen. Er is een Switch GPS uurwerk dat speciaal gemaakt is voor lopers en dat eigenlijk een krachtig trainingshulpmiddel is. Het steekt boordevol innoverende features zoals negen verschillende sportprofielen, een display in hoge resolutie, een batterij die acht uur meegaat, een sterke GPS-ontvanger en compatibiliteit met ANT+ sensoren.

De uurwerken van de Magellan Switch Series zijn verkrijgbaar in via het Europese netwerk in de Benelux, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Afbeelding: http://www.magellangps.com/switch/switch.html

Hoe werkt GPS?

Hoe GPS werkt, korte samenvatting.

Het GPS (Global Positioning System) is een navigatiesysteem dat ontworpen is en onderhouden wordt door het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. Het systeem bestaat, naast je GPS ontvanger, uit 24 satellieten die draaiend in een baan om de aarde, signalen uitzenden en verder nog uit een aantal grondstations die de satellieten bewaken.

De GPS ontvanger, een ding dat wel wat lijkt op een mobiele telefoon, kan deze signalen ontvangen. En met behulp van deze signalen kan de GPS tot op circa 10 meter nauwkeurig bepalen waar op aarde je je bevindt. Die plek waar je je bevindt heet in navigatietermen ook wel je positie. In je GPS kun je een positie invoeren waar je naartoe wilt. De GPS wijst je dan de weg daarheen. Je moet wel zelf in de gaten houden of er water, bergen of andere obstakels zijn tussen jou en de positie waar je naartoe wilt, want daar houdt de GPS geen rekening mee.

Is een GPS een kompas?

Een GPS ontvanger wordt ook wel eens een “electronisch kompas” genoemd, maar dat is niet helemaal juist. Het ding vertelt je waar je bent, en in welke richting je beweegt. Zolang je met een vaartje beweegt kan de GPS je vertellen waar het noorden is ten opzichte van de richting waarin je beweegt . Dat lijkt op een kompas, maar het is niet precies hetzelfde. Bovendien: zodra je stil staat zal de noord-aanwijzing van je GPS met je meedraaien als je een rondje om je as draait.

Wegwijzer

Als je een aantal punten achter elkaar invoert die samen bijvoorbeeld een wandelroute vormen, dan is de GPS een machtig mooi electronisch hulpmiddel om je de weg te wijzen. Hou er wel rekening mee dat electronica kapot kan gaan, en dat batterijen leeg kunnen raken, dus zorg ervoor dat je ook altijd een kaart bij je hebt.

Selective Availability

Misschien heb je weleens gehoord van Selective Availability (SA). SA is een verstoring op het satellietsignaal, opzettelijk “ingebouwd” door het Amerikaanse leger met het doel te zorgen dat anderen dan het Amerikaanse leger zelf een minder nauwkeurige positiebepaling hebben.
Deze verstoring is in mei 2000 opgeheven. Het kan echter in crisistijden altijd weer aangezet worden. Een heel groot bezwaar is dat niet, je positie zal nog steeds op circa 100 meter nauwkeurig bepaald worden, en dat is voldoende om de weg te vinden tijdens een wandeling. Meer over nauwkeurigheid van de GPS lees je in Fouten in de positiebepaling